WANNEER HEB JE NIEUWE LOOPSCHOENEN NODIG? 

Wanneer je veel en graag loopt, slijten je loopschoenen uiteraard ook sneller. Maar wanneer zijn ze nu eigenlijk aan vervanging toe? Wanneer neemt dus de bescherming en ondersteuning af? 1 ding is zeker: vervang ze tijdig om blessures te vermijden! Clifton Bradeley, podotherapeut bij Asics legt uit wanneer en waarom je ze zou moeten vervangen.


"Het vervangen is afhankelijk van het aantal kilometers dat je erop aflegt, je lichaamsgewicht en je type voet."

  • Je schoenen slijten sneller op de weg dan op onverharde wegen zoals in het bos. 
  • Met loopschoenen die erg versleten zijn lopen, zal het risico op mogelijke blessures van de voeten, benen en onderbuik vergroten.
  • ==> Vervang je schoenen best om de 750 en 900 km en houd een logboek bij van de km's die je afgelegd hebgt.


Deze tekenen geven ook aan dat je best op zoek gaat naar nieuwe schoenen: 

  • De buitenzool is tot aan de witte middenzool versleten
  • De middenzool voelt te zacht en wordt onder druk steeds ingedrukt. Je kunt in de middenzool vouwen over de lengte om dit te zien
  • Het hielstuk wordt mobieler en geeft minder steun
  • Je tenen steken door de deus, waardoor het bovenleer van de schoen scheurt
  • Eén schoenzool vertoont asymmetrische slijtage in vergelijking met de andere schoenzool
  • Eén of beide schoenen staan niet meer recht wanneer je ze op een vlak oppervlak zet

Als je een of meer van deze tekenen ziet, kom dan zeker bij ons langs en neem je oude hardloopschoenen mee. 

Video URL:
Currently supported:

Gratis loopanalyses bij Sportline
 

Ons systeem

Het softwaresysteem Contemplas wordt gebruikt bij Sportline Rumbeke om loopanalyses met high speed camera's (vooraanzicht en zij-aanzicht) uit te voeren. De beelden van de camera's zijn verbonden aan een database. Zo kunnen loopanalyses maanden of zelfs jaren later opnieuw opgevraagd worden en wordt de geschiedenis per klant helemaal weergegeven. 
 

Beeldanalyse

De beelden die genomen worden met de twee camera's kunnen bevroren worden en nadien frame per frame opnieuw afgespeeld worden. De 2 camera's meten zowel langs opzij als langs voor de stand van de benen en voeten.
De zij-camera dient om de plaatsing van de hiel na te gaan. Zo moet iemand met een hiel die te ver voor de knie op de loopband terecht komt, zijn/haar loopstijl aanpassen.
De achter-camera dient om eventuele overpronatie te detecteren.
 

Loopstijl detecteren

Na het lopen op de loopband wordt de loopstijl geanalyseerd aan de hand van de beelden. Op basis van die bepaalde loopstijl + het lichaamsgewicht wordt de juiste schoen aangeraden en voor jouw de beste schoen uitgekozen.


Gratis

Een loopanalyse bij Sportline is gratis bij aankoop van loopschoenen. De analyse zelf duurt ongeveer 15 minuten (in-take gesprek, lopen, schoenen testen). Er wordt ongeveer 8 tot 12 km per uur gelopen. Dus je draagt het best gemakkelijke kledij waarin je kunt lopen (bij een korte broek zijn ook de knieën goed zichtbaar).

Een afspraak maken?

Een afspraak maken is in principe niet nodig. Maar wil je zeker zijn dat er een verkoper aanwezig is? Dan geef je best een belletje naar Sportline Rumbeke 051/26 17 00