Coole wintersport bestemmingen
Drop image here

5 COOLE WINTERSPORTBESTEMMINGEN

SPORTIEF TIJDENS DE WINTER,

MAAR JE WEET NOG NIET WAARHEEN?

 

De dagen worden korter, de nachter langer. Dat betekent maar één iets: winter is coming! Bereid je voor op de kerstkalkoenen en nieuwjaarsrecepties die eraan komen! Hoe? Ga gewoon op wintersport!

Beleef plezier tijdens het skieën of snowboarden en stay in shape! 

Nog op zoek naar leuke wintersportbestemmingen?

Wij lijsten ze voor jou op!

Chamonix-Mont-Blanc, Frankrijk

 

Charmoinix is een stadje in het Oosten van Frankrijk aan de voet van de Mont Blanc. Chamonix is een typische winterdorpje en heeft de grootste poedersneeuwvelden ter wereld. Ook off-piste ervaringen kun je hier opdoen.

Heb je een goeie gezondheid (en ben je dapper), dan is de 24 km tocht doorheen ijslandschappen echt iets voor jou! Ben je wat minder fit, dan kan je er toch ook van de prachtige sneeuwuitzichten genieten. 

Keep calm & enjoy the view!

Wintersportvakantie Chamonix Mont Blanc  Frankrijk
Drop image here

Val d'Anniviers, Switzerland

 

Als je houd van oude, ongerepte, rustieke bergdorpjes met kleine en verschillende skigebieden die samenkomen, dan is Val d'Anniviers the place to be. De pistes zijn beperkt maar heel rustig.

De sneeuw is er van goede kwaliteit en er zijn ook off-pistes om te ontdekken. De resorts Grimentz en Zinol hebben heel mooie achterliggende landschappen voor een goeie wandeling en zijn verbonden met een kabelbaan die er loopt sinds 2014. Ben je een echte durver? Volg dan de lange zwarte piste: Piste Du Chamois, brrr!

Wintersportvakantie val d anniviers zwitserland
Drop image here

Monterosa, Italië

 

Vind je sfeer heel belangrijk op reis? Dan moet je zeker naar Monterosa in Italië gaan. 

Er heerst een vriendelijke, gemoedelijke Italiaanse sfeer. De drie resorts van Monterosa; Champoluc, Gressoney en Alagna liggen alledrie in een andere vallei en zijn verbonden door een netwerk van skiliften en skipistes die doorheen de week heel rustig zijn. Ideaal als je de rust wilt opzoeken dus!

Ben je eerder avontuurlijk aangelegd? Ga dan offpiste met de kabelbaan die start in Passo Salati en gaat tot Punta Indren met tussenstops in Gressoney en Alagna. De gidsen ter plaatse hebben een topreputatie!

Wintersportvakantie Monterosa Italie
Drop image here

Tignes, Frankrijk

 

Wil je echt zeker zijn dat er sneeuw ligt vanaf november tot en met mei? Ga dan naar Tignes! Vanaf midden juni tot begin augustus kun je er zelfs zomerskieën en -snowboarden. Tignes en het dorpje ernaast Val d'Isère delen een uitgestrekt skigebied waar je ook off piste kan gaan (en je geraakt er gemakkelijk met de voorbestemde liften).

De klassiekers in Tignes zijn de 'Pramecou-tour' via de Grande Motte gletsjer (veel mogelijkheden voor verschillende groepen), 'Oreilles de Mickey' in Tovière (met drie verschillende doorgangen) en de 'Vallons de la Sache' (de offpiste route van de La Sache) die loopt door een prachtig Nationaal Park.

Wintersport tignes frankrijk
Drop image here

Revelstroke, Canada

 

Speelt afstand voor jou minder een rol? Gan dan zeker naar het mooie Revelstroke in Canada! Revelstroke was tot 10 jaar geleden een kleine heuvel voor de lokale bevolking bediend door één korte lift. Maar een gondel toverde het resort om tot een van de grootste skigebieden in Noord-Amerika met een enorme hoeveelheid sneeuw. Het sneeuwlandschap ligt er wel stijl en wat onverzorgd bij. Maar als je geniet van avontuur, moet je dit zeker op je to-do list zetten! 

(bron: http://www.telegraph.co.uk/travel/ski/articles/The-best-ski-resorts-for-powder/)

Wintersport in Canada
Drop image here