Welke type loopschoenen heb ik?

Er bestaan schoenen in zoveel geuren en kleuren zodat je soms het bos door de bomen niet meer ziet.

Maar juiste schoenen kiezen is zo belangrijk! Zonder de juiste schoenen loop je kans op blessures.

Wij helpen je mee de juiste loopschoenen kiezen.

Elke loper heeft zijn manier van lopen, zijn tred De manier waarop je voeten bij het lopen naar binnen kantelen om de schok op te vangen heet pronatie. 

Het is belangrijk om te weten welk pronatietype jij bent om de juiste schoenen aan te schaffen. Wij onderscheiden twee grote groepen gelinkt aan het type loopschoen.

 • Neutrale loopschoenen (eventueel met demping) voor neutrale lopers
  • Een neutrale loper landt op de buitenkant van de hiel en zet zich weer af met de tweede teen. Er is niet veel correctie of demping nodig in de schoenzool.
  • Hoe herkennen aan je schoen? Er is slijtage in het midden van de voorvoet aan de onderkant van je schoen. 
  • Draag je steunzolen? Kies dan voor neutrale schoenen.
  • Ben je een neutrale loper en weeg je meer dan 83 kg? Dan kies je beter voor een ondersteunende loopschoen.
 • Ondersteunende loopschoenen (met gestructureerde demping) voor pronerende lopers
  • Een pronerende loper kantelt de voet bij het neerkomen naar binnen (pronatie) of naar buiten (supinatie). Er is correctie nodig in de schoenzool zodat de voet terug een neutrale houding aanneemt.
  • Hoe herkennen aan je schoen? Er is slijtage aan de binnenrand of buitenrand van de voorvoet aan de onderkant van je schoen.
  • Deze schoenen voorzien veel bewegingscontrole en toch een goeie demping en ondersteuning voor stabiliteit. 

Professionele loopanalyse bij Sportline

Video URL:
Currently supported:

Welk type loper ben je?

Ben je niet helemaal zeker welk type loper jij bent?  Zijn je schoenen niet versleten genoeg om je slijtage te herkennen? Kom dan naar Sportline Rumbeke en laat een professionele loopdanalyse uitvoeren bij onze specialisten op de runningafdeling! Zo heb je zeker de best passende schoen voor jouw voet.


Ons systeem

Het softwaresysteem Contemplas wordt gebruikt bij Sportline Rumbeke om loopanalyses met high speed camera's (vooraanzicht en zij-aanzicht) uit te voeren. De beelden van de camera's zijn verbonden aan een database. Zo kunnen loopanalyses maanden of zelfs jaren later opnieuw opgevraagd worden en wordt de geschiedenis per klant helemaal weergegeven. 

Beeldanalyse


De beelden die genomen worden met de twee camera's kunnen bevroren worden en nadien frame per frame opnieuw afgespeeld worden. De 2 camera's meten zowel langs opzij als langs voor de stand van de benen en voeten.
De zij-camera dient om de plaatsing van de hiel na te gaan. Zo moet iemand met een hiel die te ver voor de knie op de loopband terecht komt, zijn/haar loopstijl aanpassen.
De achter-camera dient om eventuele overpronatie te detecteren.

Loopstijl detecteren


Na het lopen op de loopband wordt de loopstijl geanalyseerd aan de hand van de beelden. Op basis van die bepaalde loopstijl + het lichaamsgewicht wordt de juiste schoen aangeraden en voor jouw de beste schoen uitgekozen.

Loopanalyse

Een loopanalyse bij Sportline is gratis bij aankoop van loopschoenen. De analyse zelf duurt ongeveer 15 minuten (in-take gesprek, lopen, schoenen testen). Er wordt ongeveer 8 tot 12 km per uur gelopen. Dus je draagt het best gemakkelijke kledij waarin je kunt lopen (bij een korte broek zijn ook de knieën goed zichtbaar).

Een afspraak maken?

Een afspraak maken is in principe niet nodig. Maar wil je zeker zijn dat er een verkoper aanwezig is? Dan geef je best een belletje naar Sportline Rumbeke 051/26 17 00

  Ontdek onze loopschoenen

  Ontdek hier ons aanbod neutrale loopschoenen.

  Ontdek hier ons aanbod ondersteunende loopschoenen.